ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 16:25

On binlerce Avrupalı unutulmak istiyor

On binlerce Avrupalı unutulmak istiyor

Amerika merkezli Arama Motoru Google'a 'unutulma hakkı'ndan faydalanmak isteyen on binlerce Avrupa Birliği AB vatandaşı başvuruda bulundu.


'Unutulma hakkı' olarak olarak tanımlanan, AB ülkelerinden gelen Arama Motoru Google'ın arama sonuçlarından silinme talepleri her geçen gün artıyor. Mayıs ayından bu yana 500 bin URL için bu talep yapıldı.

Google'ın açıkladığı nihayet rapora göre Mayıs ayında başlayan uygulamada 145 bin talep alındı. Bu taleplerle ilgili 498.737 URL adresinin silinmesi istendi.

Arama Motoru Google ise bu taleplerden yüzde 41.8'e tekabül eden 171.135 adedini kaldırdı. Geri kalan taleplerle ilgili olan URL'ler ise halen arama sonuçlarında çıkıyor. Arama Motoru Google'ın açıkladığı unutulma hakkı talep raporuna göre Avrupa Birliği AB üyesi ülkeler arasında 29 bin 10 talep ve 89 bin 277 URL ile Fransa birinci sırada. Onu ise 25 bin 78 talep ve 88 bin 973 URL ile Almanya takip ediyor.

Arama Motoru Google, kaldırılan arama sonuçlarının en fazla etkilediği siteleri de açıkladı. Buna göre Sosyal Medya Sitesi Facebook 3353 URL ile birinci sırada yer alıyor. Onu 3289 URL ile profileengine.com ve 2398 URL ile YouTube takip ediyor.

UNUTULMA HAKKI NEDİR? 

Ancak bu sayfalar internetten kaldırılmıyor. Sadece Arama Motoru Google aramalarında çıkmıyor. Türkiye Avrupa Birliği AB üyesi olmadığı için bu hizmetten faydalanamıyor. Açıklanan raporun tamamına Arama Motoru Google'ın internet sayfasından ulaşılabiliyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu

'Asker kaçağı dikkat, alternatif yol bak!'

Bakana 'saat kaç' sorusu doktoru işinden etti

Baba Ayvalıtaş: Büyük oğlum için endişeliyim

İstanbul Modern yıkılıyor mu?

Kaynak:Radikal İnternet Yayını 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER