ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Eylül 2013 Salı 07:47

Ölüm fabrikaları 3 vardiya çalışıyor

Ölüm fabrikaları 3 vardiya çalışıyor

Suriye’deki kimyasal silah fabrikalarında 5 yıl çalıştıktan sonra muhaliflere katılan Yarbay Ebu Hamza, Guta katliamanı ve Esad’ın elindeki silahları anlattı.


Ebu Hamza, “Esad’ın elinde biyolojik silahlar da var” dedi. Çoluk çocuk demeden yüzlerce kişiyi kimyasal silahla katleden Esad rejimine yönelik dış müdahale tartışmaları sürerken Suriye askeri birliğin içinde yer alan ve kimyasal silah fabrikalarında üst rütbeli olarak görev yapan Yarbay Ebu Hamza star’a konuştu. 5 yıl boyunca kimyasal silah üreten fabrikada kritik görev üstelenen ve iç karışıklık nedeniyle Özgür Suriye Ordusu saflarına geçen Yarbay Hamza   Suriye’de Arapça-Kürtçe bilen bir rehber aracılığıyla konuştu. Kimyasal silah konusunda ellerinde önemli belge bulunduğunu söyleyen Hamza ordunun elinde akıl almaz miktarda kimyasal silah olduğunu anlatarak fabrikaların yerlerini, çalışan sayısını ve mesai sistemini anlattı.

 130’luk toplar kullanıldı

Esad güçlerine ait kimyasal silah fabrikalarında 5 yıl süreyle çalıştığını dile getiren Hamza, kimyasal silahlarla ilgili detayları anlatırken son olarak binden fazla kişinin ölümü, 10 binden fazlasının yaralanmasına neden olan kimyasal saldırının 130’luk top mermilerinin başına yerleştirilerek atılan sarin gazı olduğunu dile getirdi. Elektronik savaş sistemleri ile radar sistemleri konusunda da uzman olduğunu dile getiren Hamza, Scud füzelerinin başlarına yerleştirilen kimyasal silahların başında 24 saat sistemine göre askeri personel bulunduğunu ifade etti. 6 ayrı merkezde kimyasal silah fabrikaları bulunduğunu söyleyen Hamza o kritik noktaları şöyle sıraladı:

Fabrikada 1100 çalışan var

“Şam, Humus, Lazkiye, Şam’ın güneyi, Halep ile Qinnesrin bölgelerinde kimyasal silah fabrikaları halen aktif olarak çalışıyor. Her fabrikada yaklaşık bin 100 kişi çalışıyor ve hepsi de kimyasal konusunda uzman. Aralarında yabancı uyruklular da bulunuyor. Sarin gazı, fosfor bombası, napalm gazı ve 600’lük hardal gazı bombaları da var. Şam’ın güneyinde bulunan bir başka noktada ise Scud füzelerinin başına yerleştirilmiş ve her biri 500 kilogram ağırlığında kimyasal silahlar var. En önemli kimyasal silah deposu ile Haseki ve Kevkep Dağı’nda bulunuyor. Burada 40 roket birden atabilen Sakır-2 silahları var. Fabrikalarda Rus, Ukrayna, İran ve Pakistan’dan gelen uzmanlar bulunuyor.”

Olağanüstü güvenlik duvarı

Kimyasal silah fabrikalarının çevresinde olağanüstü bir güvenlik duvarı bulunduğunu dile getiren Hamza, “Esad hiçbir zaman kimyasal silah fabrikalarını bırakmaz. Bırakmayacağı için de kimyasalları kullanmaktan kaçınmaz. ” dedi.

Kaynak: Şeyhmus Çakan - STAR

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER