ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Eylül 2013 Cuma 08:13

ODTÜ'de başörtülü öğrencileri kovdular

ODTÜde başörtülü öğrencileri kovdular

ODTÜ'de yapılan öğrenci kayıtları esnasında, pankartlı bir grup tarafından hakarete maruz kalan başörtülüler kampüsten ayrılmak zorunda kaldı.


Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde sol görüşlü bir grup öğrenci, başörtülü gruba baskı ve hakarette bulundu.

Başörtülü öğrencilerden kimlik isteyen grup, kimliği olmayanların kalkıp gitmelerini istedi. Haber7'de yer alan habere göre; ODTÜ'de öğrenci kayıtlarının yapıldığı bahçede duran başörtülü öğrencilere söz ve açılan dövizlerle tacizde bulunan bazı öğrencilerin bu davranışı ‘faşizan' bir davranış olarak yorumlandı.


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


BAŞÖRTÜLÜLERE 'TACİZ' İSYAN ETTİRDİ

Başörtülü öğrencileri, okula kayıt yaptırmak isteyen yeni üniversitelileri ‘kandırmak'la suçlayan grup, başörtülülere ‘cemaatçi' damgası vurdu. Grubun artarak devam eden sözlü tacizine soğuk kanlılıkla cevap veren başörtülü öğrenciler, daha fazla dayanamadı. Bunun üzerine çevresinden yardım talep eden başörtülü öğrenciler, çareyi üniversiteden ayrılmakta buldu.

Öte yandan başörtülü öğrenciler, bu olayın meydana gelmesine sebep olan öğrenciler hakkında şikayette bulundukları belirtildi.

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ

Başörtülüleri taciz eden grup, bu olayı çektikleri görüntülerle deşifre etti. Sosyal medyada kısa sürede büyük tepki çeken görüntü izleyenleri şok etti.

TWİTTER'DA PAYLAŞTILAR

Olayı Twitter'da paylaşan ODTÜ'lü öğrenciler 'Yeni kayıt olan öğrencileri iftiralarla yalanlarla kendi yurtlarında kalmaya zorlayan cemaat üyelerini ODTÜden kovduk' diye tweet attı.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER