ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Ekim 2014 Cumartesi 07:57

Obama'ya Suriye'deki son durum bilgisi

Obamaya Suriyedeki son durum bilgisi

ABD Başkanı Barack Obama, Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri ile radikal selefi IŞİD örgütüne karşı yürütülen operasyonların ele alındığı bir toplantı yaptı.


Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Başkan Obama, Irak ve Suriye’deki siyasi ve güvenlik durumuna ilişkin son bilgileri aldı. Obama, koalisyon güçlerinin Irak’taki yerel kuvvetlerin eğitilmesi ve ekipman desteği yapılmasına yönelik çabalarını gözden geçirdi. Toplantıda ayrıca Suriye’deki ılımlı muhaliflerin bölgedeki müttefik ülkelerle koordinasyon halinde desteklenmesinin devamı konuşuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantıya, Başkan Obama ve Dışişleri Bakanı John Kerry’nin yanı sıra, Başkan Yardımcısı Joe Biden, Savunma Bakanı Chuck Hagel, Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, CIA Direktörü John Brennan, Hazine Bakanı Jacob Lew, İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Obama'nın Özel Kalem Müdürü Denis McDonough ve FBI Başkanı James Comey’in de aralarında bulunduğu üst düzey isimler katıldı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER