ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 11:36

Obama strateji mi değiştiriyor?

Obama strateji mi değiştiriyor?

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD'le mücadelede yeni bir Suriye stratejisi gözden geçirdiği belirtiliyor. CNN'in haberine göre Obama, IŞİD'in Esad bertaraf edilmeden yenilmeyeceğine kanaat getirdi.


CNN’de yer alan habere göre, ABD Başkanı Barack Obama terör örgütü IŞİD’e karşı Suriye’de farklı bir strateji düşünüyor olabilir.

İddiaya göre Obama, Suriye'de siyasi bir değişim olmadan IŞİD’in yenilmesinin mümkün olmayacağını düşünüyor. Haberde, Obama'ın Esad bertaraf edilmeden IŞİD'in yenilemeyecegi kanaatiyle Güvenlik Ekibine yeni bir strateji için görev verdiği belirtildi.

YENİ STRATEJİSİ: ESAD'SIZ BİR SURİYE YÖNETİMİ

Konuyla ilgili Obama’nın, ABD’nin Suriye politikasına yönelik inceleme yapan ulusal güvenlik ekibi ve üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptığı konuşuluyor. Milliyet'te yer alan habere göre, Obama’nın yeni stratejisi Esad’sız bir Suriye yönetimine odaklanıyor. Önce Irak’ta IŞİD ile yüzleşmek ardından Suriye’deki IŞİD militanlarını almak hedefin bir parçası.

CNN’in haberine göre konuyla ilgili sırf geçen hafta Obama yönetimine Beyaz Saray’da üst düzey yöneticilerin katıldığı 4 toplantı yapıldı. Bu toplantılarda tartışılan konunun yetkililerce “Bizim Suriye stratejimiz, nasıl bizim IŞİD statejimiz olabilir” konusunu tartışıldığı belirtildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER