ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 07:12

Obama, liderlerle Ebola'yı ve IŞİD'i görüştü

Obama, liderlerle Ebolayı ve IŞİDi görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, devlet liderleri ile video konferans görüşmesi yaptı.


ABD’de iki sağlık görevlisinin Ebola hastalığına yakalandığının duyurulmasından sonra hastanelerde ve havaalanlarında kontroller artırıldı. Konuyu yakından takip eden ABD Başkanı Barack Obama, devlet liderleri ile video konferans görüşmesi yaptı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Matte Renzi ile görüşerek Ebola virüsüne alınacak uluslararası tedbirleri konuştu. Obama, liderlere Ebola’nın hızla yayıldığı Liberya, Sierra Leaone ve Gine için uluslararası yardım ve katkıların artırılması gerektiğini aktardı. Ebola’nın insanlık trajedisinin yanısıra, uluslararası güvenliği tehdit edeceğini kaydeden Obama, ülkelerin bu salgın için finans ve uluslararası personel desteğinde bulunması gerektiğini ifade etti. Liderler, Ebola’ya karşı daha fazla ülkeden alınacak desteğin koordine edilmesi çalışmalarına destek vereceklerini belirtti.

Toplantıda IŞİD de gündeme geldi. Liderler IŞİD’i yok etmek için kurulan koalisyon çabalarını, Irak askerleri ve ılımlı Suriyeli muhaliflerine yapılacak desteği konuştu. Askeri boyutun IŞİD’le mücadelenin sadece bir yönü olduğunu kaydeden ABD Başkanı, IŞİD’in şiddet ve nefret dolu propagandasına karşı çaba sarfedilmesi gerektiğinin önemini ifade etti. Liderler, koalisyonun IŞİD’in finans kaynaklarına karşı koyması gerektiği konusunda mutakabakata vardı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER