ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2014 Salı 17:14

Obama İslam aliminden dua istedi!

Obama İslam aliminden dua istedi!

Asya gezisi çerçevesinde Malezya'ya ziyarette bulunan Barack Obama, ülkenin en büyük camisinin imamından ‘Müslümanların zulmünü' durdurabilmesi için dua istedi.


Malezya'nın en büyük camisini ziyaret eden ABD Başkanı Barack Obama, aynı caminin imamı olan ülkenin en muteber alimi İsmail Muhammed ile 25 dakikalık cami gezisinde bulundu. Haber 7'nin haberine göre Başkent Kuala-Lumpur'da bulunan Ulusal Cami'ye gelen Obama, burada bulunan kraliyet türbesini de ziyaret etti. Obama'nın ziyareti sırasında ayakkabısını çıkarması dikkat çekti.

25 dakikalık ufak bir ziyarette bulunan Obama ile ülkenin en büyük alimi sayılan İsmail Muhammed arasında geçen diyalog ziyarete damgasını vurdu. İsmail Muhammed, Obama'dan dünyanın her bir yanında Müslümanlara karşı yapılan zulümleri durdurmasını istedi. Obama ise bu talep karşısında ‘bana dua et' diyerek, zulümleri durdurma konusunda ‘manevi' destek istedi.

ABD Başkanı Obama ve Malezya'nın en büyük imamı İsmail Muhammed arasında geçen bu diyalog ülke gündeminin zirvesine oturdu. Pernama Haber Ajansı, Obama ile Muhammed arasında geçen diyalogun ayrıntılarını paylaştı. Habere göre Obama İsmail Muhammed'e dünya üzerinde toplumlara karşı baskı ve çatışmaları durdurmak için elinden geleni yaptığını ve her uyanışında bu konuya çözüm aradığını aktardı.

70 yaşınki imam, Barack Obama'nın ziyareti sırasında sık sık ‘İnşallah' ve Malezya Dili'nde ‘Teşekkür ederim' anlamına gelen ‘Tirima Kasih' ibarelerini kullandığını belirtti. Obama'nın Malezya Dili'ni bilmediğini, ama söylediklerini anladığını aktardı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER