ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Ekim 2014 Perşembe 12:05

O ülkeden PKK'ya silah sinyali

O ülkeden PKKya silah sinyali

Almanya'da iktidardaki Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin etkili ismi Volker Kauder, IŞİD'le mücadelede, Peşmerge'nin yanısıra PKK dahil diğer Kürt gruplara da silah gönderebileceklerini söyledi.


Alman Der Spiegel dergisine mülakat veren Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin parlamentodaki Grup Başkanı Volker Kauder, ülkesinin Kuzey Irak'taki Peşmerge'nin yanısıra PKK dahil diğer Kürt gruplara da silah gönderebileceğini belirtti. NTV'de yer alan habere göre, IŞİD tehlikesine karşı Almanya'nın Kuzey Irak'taki Kürtlere insani yardım, silah sevkiyatı ve askeri eğitim verdiğini hatırlatan Volker Kauder, terör örgütü IŞİD'in bölgedeki en büyük tehdit konumuna geldiğini iddia etti.

"PKK'YA SİLAH GÖNDEREBİLİRİZ"

Der Spiegel dergisinin "PKK'ya silah dahil, destek verilmeli mi?" sorusuna Almanya Başbakanı Angela Merkel'e yakınlığıyla bilinen Volker Kauder şu cevabı verdi:

"Türkiye'nin PKK ile nasıl bir problemi olduğunu biliyorum ancak sınırdaki en önemli kente saldıran IŞİD''in de dünya genelinde bir güvenlik tehdidi yaratacağını görmek gerekir. Diğer gruplara destek vermeyi de düşünmek gerekiyor. Ancak bu Türkiye'ye karşı değil, Türkiye ile birlikte yapılmalı. Bu söylediğime PKK'ya destek de dahil. Genel olarak bütün silah sevkiyatları bir risk taşır. Silahların sevkiyat yaptığınız bölgede kalacağıyla ilgili yüzde 100 bir garantiyi hiç kimse veremez. Ancak IŞİD durdurulamaz ise, riskin çok daha büyük olacağı da görülmeli."

"TÜRKİYE ÇÖZÜM SÜRECİNİ SÜRDÜRMELİ"

"PKK AB'nin terör listesinde bulunuyor?" sorusuna ise, Kauder şu sözlerle cevap verdi:

"Bütün taraflar-Türkiye dahil, çözüm sürecini sürdürmeli. Herkes kazançlı çıkacak. En büyük tehlikenin, insanlıktan çıkmış IŞİD olduğu görülmeli."

Türkiye'nin mültecilere yaptığı yardımdan övgüyle söz eden Alman siyasetçi Volker Kauder, "Ancak Türkiye, sınırındaki IŞİD tehlikesini görmezden gelmemeli. Kobani'deki Kürtlerin kaçmasına engel olunduğu yönündeki haberler ve PKK hedeflerini vurması kabul edilemez. Bu konuları NATO'da müttefiklerimizle birlikte hemen konuşmalıyız. Alman füze savunma sisteminin Suriye sınırında olduğunu da unutmamak gerekir" dedi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER