ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2014 Perşembe 23:33

"O editör" tepki topladı

"O editör" tepki topladı

Amerikan televizyonu NBC'nin Sağlık Editörü Dr. Nancy Snyderman'ın, uyması gereken Ebola karantinasını delerek restoranda yemek almaya çıkması tepkilere sebep oldu.


Amerikan televizyonu NBC'nin Sağlık Editörü Dr. Nancy Snyderman'ın, uyması gereken Ebola karantinasını delerek restoranda yemek almaya çıkması
tepkilere sebep oldu.

Batı Afrika’da Ebola salgını hakkında birçok habere imza atan Dr. Snyderman, Ebola virüsüne yakalandığı tespit edilen Ashoka Mukpo isimli kameramanla çalıştığı tespit edilince karantinaya alınmıştı. Dr. Snyderman, Amerika’ya döndükten sonra haber ekibi ile birlikte 21 günlük karantinaya girmeyi kabul etmişti. Yapılan tetkikler sonucunda haber ekibinde Ebola virüsüne rastlanılmadığı duyurulmuştu. Ancak tecrübeli editör, ekibiyle birlikte New Jersey’de bir restoranda yemeğe gittiği görülünce büyük tepki topladı. Binlerce insan olaya kızgınlıklarını göstermek için Snyderman’ın Facebook sayfasına tepki mesajları yazarak, editörün işini ve doktorluk lisansının iptal edilmesini talep etti. NBC izleyicileri, sağlık editörü Snyderman’ın yorumlarına artık kesinlikle inanmayacağını ifade etti.

NBC yetkilileri ise kimlerin restoranda gittiği bilgisini açıklamayıp sadece "Grubumuzun bazı üyeleri sözlerini yerine getirmedi." şeklinde kendini savundu.

Poynter Enstitüsü’nde çalışan Gazetecilik Etiği Uzmanı Kelly McBride, Snyderman’nın "Kabalığı ve özensizliği"nin NBC için çok büyük bir reklam ve güvenilirlik problemi oluşturacağını ifade etti.

Gazeteci Dr. Snyderman, 17 yıl boyunca ABC kanalında sağlık haberlerini sunduktan sonra 2006’da NBC’ye transfer olmuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER