ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2014 Cumartesi 10:11

Nijerya'da Boko Haram militanları 10 asker öldürdü

Nijeryada Boko Haram militanları 10 asker öldürdü

Nijerya'nın kuzeydoğusunda ordu ve Boko Haram militanları arasında çıkan çatışmada, 10 asker ve çok sayıda militan öldü.


Nijerya'nın kuzeydoğusunda ordu ve Boko Haram militanları arasında çıkan çatışmada, 10 asker ve çok sayıda militan öldü.

Ordu, çatışmanın militanların Gombe eyaletine bağlı Ashaka kentini ele geçirmeye çalışması üzerine çıktığını belirtti.

Çatışmada 10 askerin hayatını kaybettiğini açıklayan ordu, öldürülen çok sayıda örgüt üyesinin cesetlerinin militanlar tarafından kamyonlarla bölgeden götürüldüğünü kaydetti.

Ordu, yaralanan askerlerin de tedavi altına alındığını bildirdi. Ashaka'daki Fransız şirketine ait çimento fabrikası geçen ay saldırılara hedef olmuştu. Gombe eyaletini ele geçirmeye çalışan militanlar son dönemlerde saldırılarını bu bölgeye yoğunlaştırdı.

Boko Haram militanlarının, ülkenin kuzeyinde sadece kasım ayında düzenlediği saldırılarda, 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 5 yıldır şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram'ın son 6 aydaki saldırılarında, güvenlik görevlileri dahil 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER