ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2014 Salı 01:23

Netanyahu'nun tek görevi...

Netanyahunun tek görevi...

Netanyahu, tek görevlerinin kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi genci geri almak olduğunu söyledi.


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusu Merkez Komutanlığı karargahında yaptığı konuşmada, Hamas mensubu 100'den fazla kişiyi gözaltına aldıklarına dikkati çekerek "Gazze'de yeni bir cephe açmaya çalışanlar var. Eğer mecbur bırakılırsak daha katı uygulamalara başvuracağız. İsrail vatandaşına zarar vermek isteyen herkese gereken karşılık verilecektir" dedi.
Batı Şeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimci meselesinin çözümünün zaman alabileceğini belirten Netanyahu, "karmaşık bir sürecin" içinde olduklarını ifade etti.
İsrail Başbakanı, "Bize düşen hazırlıklı olmak. Bu süreç biraz zaman alabilir. Sorumlu, net ve kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Önümüzde tek bir görev var o da kaçırılan gençleri geri almak" diye konuştu.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştüğünü ve "kaçırılma" hadisesini kınamasından ötürü teşekkür ettiğini aktaran Netanyahu, uluslararası topluma, "yerleşim birimleri faaliyetlerinde olduğu gibi 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılması" meselesini de net bir şekilde kınama çağrısında bulundu.
-"İşlediği suçların sonuçlarını idrak etmeli"-
Savunma Bakanı Moşe Yalon da "İsrailli yerleşimcilerin kaçırılmasından dolayı Hamas'ın büyük bir bedel ödeyeceği" tehdidinde bulundu, sorumlularının yakalanması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.
Öte yandan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri de sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in tehditleri Hamas'ı korkutamaz. Netanyahu, işlediği suçların sonuçlarını idrak etmesi gerekir" ifadesini kullandı.
İsrail yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda arasında milletvekilleri ve eski bakanların bulunduğu 150'den fazla kişiyi gözaltına almıştı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER