ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2014 Pazar 08:58

Netanyahu'dan önemli çağrı

Netanyahudan önemli çağrı

Kudüs'te aşırı sağcı bir hahamın vurulması ve ardından Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar'a gün boyu kapatılmasıyla başlayan gerginliğin Doğu Kudüs'te devam ettiği bildirildi.


Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Kudüs'ün El-İsaviyye, Cebel el-Mukebber, Es-Sevri, Eski Şehir semtlerinde yoğunlaşan olaylarda, kendilerine taş atan Filistinli gençlere İsrail askerleri, göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla müdahale etti. 13 ve 17 yaşında iki Filistinli'nin bugünkü olaylarda gözaltına alındığı, çıkan arbedede de bir İsrail polisinin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

Netanyahu'dan itidal çağrısı

Öte yandan Knesset Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, yarın Mescid-i Aksa'ya gitme niyetinde olduğunu açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Feiglin'in açıklamalarından kısa bir süre sonra Knesset başkanıyla görüştüğü ve Mescid-i Aksa civarında sükunetin sağlanması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Başbakanlık Sözcüsü Ofer Gendelman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Netanyahu, Tapınak Dağı (Mescid-i Aksa) etrafında Knesset milletvekillerini durumu sakinleştirmeye ve sorumlu davranmaya çağırıyor" ifadelerine yer verdi.

Aşırı sağcı bir hahama 29 Ekim Çarşamba gecesi Batı Kudüs'te silahlı saldırı düzenlenmişti. İsrail basını, vurulan kişinin haham Yehuda Glick olduğunu ve "aşırı sağcı" bir Yahudi örgütünün başkanlığını yaptığını yazmıştı.

Olayın ardından İsrai'in, "ikinci bir emre kadar Mescid-i Aksa'nın tüm Müslümanlar'a kapatıldığını" açıklaması üzerine turist ve Yahudi yerleşimciler de dahil hiç kimsenin gün boyunca Aksa'ya girişine izin verilmemişti. Böylece İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği 1967 tarihinden bu yana ilk kez Aksa'ya tamamen giriş yasağı getirilmişti.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER