ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2014 Pazar 12:46

Netanyahu böyle giderse Hitler'i aşacak

Netanyahu böyle giderse Hitleri aşacak

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı haklı gösterme çabasında olan İsrail Başbakanı Netanyahu, operasyonlar sonucunda hayatını kaybeden masum insanlara aldırmadan, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti.


Türkiye ile İsrail arasındaki gerilim tırmanıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail için "Barbarlıkta Hitler'i dahi geçti" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e şikayet etti.

Haaretz gazetesine göre, Netanyahu'nun gece saatlerinde Kerry ile yaptığı telefon görüşmesi sırasında Başbakan Erdoğan'ın Gazze operasyonuna ilişkin İsrail'e yönelttiği sert eleştirilere tepki gösterirken "Holokost anısına büyük saygısızlık ediyor." iddiasında bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın o sğzleri

Köşk seçimleri kamsamında Ordu'da vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, Gazze'de yaşanan katliama da değinmiş "terör devleti" diye nitelediği İsrail’in Ramazan ayında Gazze’ye saldırdığını ve masum insanları katlettiğini söylemişti. Bir İsrailli kadın milletvekilinin de çıkıp "Bütün Filistinli anneler ölmeli" dediğini hatırlatan Erdoğan, Hitler’den dem vuran İsrail’in barbarlıkta onu geçtiği yorumunu yapmıştı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER