ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Aralık 2014 Cuma 10:51

Neonazi muhbire çocuk tecavüzünden 5 yıl 6 ay hapis cezası

Neonazi muhbire çocuk tecavüzünden 5 yıl 6 ay hapis cezası

Almanya‘nın Thüringen eyaletinde neonazi hareketin elebaşlarından Tino Brandt‘a 156 olayda çocuklara cinsel tacizden beş yıl altı ay hapis cezası verildi.


Almanya‘nın Thüringen eyaletinde neonazi hareketin elebaşlarından Tino Brandt‘a 156 olayda çocuklara cinsel tacizden beş yıl altı ay hapis cezası verildi. Almanya'da sekizi Türk, 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı NSU hücresinin üçlüsünü yakından tanıyan ve Alman istihbaratına yıllarca maaşlı muhbir olarak çalışan Tino Brandt, para karşılığı reşit olmayan gençlerle cinsel ilişkide bulunmak ve gençleri komisyon karşılığı başka erkeklere pazarlamaktan ceza aldı. Gera Mahkemesi’nde görülen davada, Brandt’ın dosyasında 2010-2014 yılları arasında saptanan 156 olay yer alırken, 18 yaş altında dört ve 13 yaşındaki bir genci başkalarına pazarladığı da var.


1975 doğumlu Tino Brandt, gençliğinden beri Bavyera ve Thüringen eyaletlerinde aşırı sağcı örgütlerde yer almış. 2001 yılında Brandt’ın, 1994 yılından beri Thüringen Anayasayı Koruma Dairesi’nin muhbiri olduğu ortaya çıktı. Eski muhbir, muhbirlikten aldığı yaklaşık 200 bin Mark’ı da başkanı olduğu aşırı sağcı “Thüringen Anavatanı Koruma Örgütü“‘ne verdiğini iddia etti. Brandt‘ın, NSU terör örgütü üyeleriyle de bağlantılı olduğu ortaya çıkınca, Münih‘teki mahkemede şahit olarak dinlenmişti.

 


 


KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER