ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 11:05

Müslümanlar Almanya'ya aittir

Müslümanlar Almanyaya aittir

Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz, PEGIDA grubunca yapılan eylemleri eleştirerek ''Müslümanlar, Almanya'ya aittir. Bizler serap değiliz'' dedi.


Almanya'da Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) grubunca yapılan eylemleri eleştirerek, ''Müslümanlar, Almanya'ya aittir. Bizler serap değiliz''  dedi.

Özoğuz, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'daki bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasetçilerin Noel Bayramı'nda kiliselerde Müslümanlara ait ilahilerin söylenmesi önerisini değerlendirdi. 

İki dinin mensuplarının birlikte ilahi okunmasının güzel bir şey olacağını söyleyen Özoğuz, Noel hikayelerinin barış mesajı taşıdığını belirterek, birçok Müslüman'ın da Hristiyan ilahilerini beğendiğini ancak bunların camilerde okunmadığını ifade etti.

Aydan Özoğuz, PEGIDA grubunca yapılan eylemlere katılanların Noel kültürüne uygun hareket etmediklerini kaydetti.

Söz konusu grubun gösterilerinin kendisinde korkuya sebep olmadığını dile getiren Özoğuz, şöyle konuştu:

''Benim herhangi bir korkum yok. Burada sokağa çıkan orta sınıf insanlar muhafazakarlar ve aşırı sağcılarla birlikte yürüyorlar. Benim gözümde protestoların İslam ile alakası yok. Saksonya'da toplumun yüzde 0,4'ü Müslüman. Bir gösterici, kızının burka takmasını istemediğini söylüyor ve kendisiyle çelişen ifadeler kullanıyor ki ben de burkaya karşıyım.''

İslam'ın Almanya'ya ait olup olmadığı sorusuna Özoğuz, ''Tabii ki Müslümanlara Almanya'ya aittir. Bizler serap değiliz'' cevabını verdi.

Almanya'daki Müslümanların ülkeye entegre olduklarını dile getiren Özoğuz, sadece küçük bir kesimin uyum sorunu yaşadığını vurguladı.

Bunun dindarlıkla alakasının olmadığını dile getiren Özoğuz,  "Sadece küçük bir grubu baz alarak 'Müslümanlar uyum sağlayamıyor' demek olmaz. Buradan paralel bir toplum ya da sonuç çıkarmak da olamaz'' ifadesini kullandı.

CSU'nun Almanca talebi 

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU), "Göçmenler evlerinde Almanca konuşsun" talebini ise "absürt" bulan Özoğuz, ''CSU bu gümbürtüyle kongresine ilgi çekmek istedi. Hepimiz göçmenlerin Almanca öğrenmeleri konusunda hem fikiriz ama bunu dil polisi ile zorlayamayız'' diye konuştu. 

Protestan kilisesinden tepki 

Almanya Protestan Kilisesi Konseyi Başkanı Heinrich Bedford-Strohm, Müslümanların ve İslamiyet’in Almanya'ya ait olduğunu söyledi.

Medyada sadece radikallerin konu edilmesinin İslamiyet’i gerçekte temsil eden bir görünüm olmadığını belirten Bedford-Strohm, ''Milyonlarca Müslüman Almanya'yı yurt edindi ve burada komşularıyla barış içinde yaşıyorlar’’ dedi.

Müslümanları tümüyle tehlike olarak görenlere karşı çıkan Bedford-Strohm, ‘’Kim bu yönde sloganlar atar, onları onaylar, aynı zamanda Hristiyanlığı ağzına alırsa bugün Noel mesajını dinlemesi lazım’’ diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER