ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2013 Cumartesi 21:50

Mursi'yi savunma heyetinden açıklama

Mursiyi savunma heyetinden açıklama

"İlgili makamlardan aldığımız izin, yargılanmayı tanıdığımız anlamına gelmiyor"


Mısır'ın darbe ile görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin savunma heyetinde yer alan Usame el-Halev, Mursi'yi ziyaret etme isteklerinin eleştirilmesine ilişkin, "İlgili makamlardan aldığımız izin, yargılanmayı tanıdığımız anlamına gelmiyor" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Halev, savunma heyetine, Mursi'yi Burc el-Arap Hapishanesi'nde ziyaret etme izni verilmesine ilişkin, "İlgili makamlardan aldığımız izin, yargılanmayı tanıdığımız anlamına gelmiyor. Ziyaretin tarihi de henüz netlik kazanmadı" diye komuştu.


Ziyaretin amacının, Mursi'nin kendisini savunmak için vekil tayin edip etmeyeceği yönünde bilgi almak olduğunu kaydeden Halev, "Cumhurbaşkanı Mursi, şu ana kadar kendisi için bir avukat tayin etmedi. Bu tutumu, yargılamanın meşruiyetini kabul etmediği anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulundu.


Muhammed Selim el-Avva, Muhammed ed-Demati, Muhammed Tosun, Usame el-Halev ve Usame Mursi'den oluşan heyete, Mursi'yi Burcu'l-Arab Hapishanesi'nde ziyaret etme izni verilmiş ancak tarihe ilişkin bir açıklamada bulunulmamıştı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER