ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2014 Pazar 17:17

Mursi'nin yargılandığı dava ertelendi

Mursinin yargılandığı dava ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı "hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen dava 28 Haziran'a ertelendi.


AA muhabirinin yargı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Kahire'deki Polis Akademisi'nde görülen duruşmada Vadi'n-Natrun Hapishanesi'ni korumakla görevli bazı subayların şahitliğine yer verildi.

Cemal Futuh ez-Zuheyri isimli komutan ifadesinde olay gecesi Mısırlı olmayan kişilerin buldozerlerle hapishane önüne geldiklerini anlattı. Zuheyri, üst birimlerin ve Başsavcılığın konuya ilişkin bilgilendirildiğini ancak silahlı kişilerle mücadelede mühimmatlarının yetersizliği sebebiyle gereken müdahaleyi yapamadıklarını kaydetti.

Sanıkların savunma heyeti sözcüsü Muhammed ed-Demati'nin ise Zuheyri'ye sorular yönelttiği ancak tanığın "Bilmiyorum ve hatırlamıyorum" şeklinde cevaplar vermesi üzerine Demati'nin mahkeme heyetine tepki gösterdiği belirtildi.
Mısır Ceza Mahkemesi, Kahire'deki Polis Akademisi'nde görülen davanın duruşmasını tanıkların dinlenilmesi için 28 Haziran'a erteledi.

"Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 105'i firari ve aralarında darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER