ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 17:10

Mumbai saldırılarında yakalanan Kasab idam edildi


Hindistan İçişleri Bakanlığı, Mumbai saldırılarında sağ olarak ele geçirilen tek sanık Ajmal Kasab’ın, bugün sabaha karşı idam edildiğini duyurdu. Pakistan vatandaşı olan Kasab’ın infazı, Maharastra eyaleti Pune şehrinde kaldığı Yerawada cezaevinde yerel saat ile 07.30’da gerçekleştirildi.

İdam işleminin gizlilik içerisinde yapıldığını belirten Maharastra eyaleti İçişleri Bakanı Raosaheb Ramrao (RR) Patil, idam öncesinde sadece Pakistan makamlarına bilgi verildiğini söyledi. Patil, 2008 yılındaki saldırılarda ölen 166 sivil, polis ve askerler için bu cezanın verildiğini dile getirdi. Eyalet Başbakanı Pritviraj Chavan, Ajmal Kasab’ın idam edileceğinin ailesine gizli bir mektup ile bildirildiğini söyleyerek Kasab’ın cesedinin hapishane içindeki mezarlığa gömüldüğünü açıkladı.

Hindistan Federal Hükümeti İçişleri Bakanı Sushil Kumar Shinde ise Kasab’ın idam kararının 7 Kasım’da verildiğini ve Cumhurbaşkanı Pranabh Mukherjee’nin Kasab’ın af dileğini reddettiğini bildirdi.

2008 yılının Kasım ayında, Hindistan’ın ekonomik başkenti Mumbai’de meydana gelen terörist saldırılarda, teröristler 3 gün boyunca 5 yıldızlı otellerde yerli yabancı vatandaşları rehin almış; tren istasyonu ve pansiyonlara saldırmış; ve çıkan çatışmalarda içlerinde üst düzey polis memurlarının da olduğu sivil ve güvenlik görevlisi 166 kişi yaşamını yitirmişti. Hindistan tarihinin en kanlı terör saldırısı olan olaylarda, 10 teröristten sadece Kasab sağ olarak ele geçirilmişti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER