ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Temmuz 2014 Salı 13:52

Muhalif güçlere yardım neredeyse durdu

Muhalif güçlere yardım neredeyse durdu

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Sözcüsü Luay Safi, "devrimci güçlere yardımın neredeyse durduğunu" belirtti.


Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Luay Safi, İstanbul'da gerçekleştirilen SMDK Genel Kurul Toplantısı çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, Suriye rejiminin İran ve Rusya'dan destek aldığı ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Irak'tan yeniden Suriye'ye döndüğü bir zamanda devrimci ve muhalif askeri güçlere ulaşan yardımın neredeyse durduğunu söyledi.

Suriye'nin Dostları Grubu'nun "istenildiği şekilde etkin bir rol oynamadığını" belirten Safi, "Rejimin yanında duran devletler gibi bizim yanımızda duran bir devlet yok" dedi. Safi, bazı ülkelerin yardım açıklamalarının sadece lafta kaldığını ifade etti.

SMDK içindeki görüş ayrılıkları bulunduğuna ilişkin bir soruya Safi, "SMDK içinde sağ ve sol görüşten 120 bin üye bulunuyor. Önemli olan elimizde seçimle oluşturulan bir kurum olması" diye konuştu.

SMDK'nın önceki gün başlayan ve 3 gün sürmesi beklenen genel kurul toplantısında, SMDK Hukuk Komitesi gözetiminde SMDK üyelerinin seçimi, Suriye'deki son gelişmeler, Suriye hükümeti başkanı Ahmed Salih Tuma'nın, Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi'ni feshetmesi ve Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Abdulilah el-Beşir'in yerine Tuğgeneral Adil İsmail'i ataması kararı ve SMDK içinde kadınların temsilinin arttırılması konularının ele alınması bekleniyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER