ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Şubat 2017 Pazartesi 16:38

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki şiddet olayları

Mısırın Sina Yarımadasındaki şiddet olayları

Bölgedeki şiddet olayları nedeniyle can güvenliği endişesi taşıyan bazı Hristiyan aileler evlerini terk ediyor Evini terk eden Mısırlı Kıptilerden Hanna: "Nereden geldiklerini bilmediğimiz silahlı militanlar evimize giriyor. Hiçbir şey olmamış ve devlet yokmuş gibi öldürülüyoruz"


Mısır'ın Sina Yarımadası'nda yaşanan şiddet olayları nedeniyle can güvenliği endişesi taşıyan bazı Hristiyan aileler, evlerini terk ederek çevre illere sığınıyor.

Sina'daki şiddet ortamından kaçan Kıpti Hristiyan ailelerin bir kısmı geçici olarak, İsmailiyye kentinde bulunan Aziz Anthony Kilisesi'ne ait konutlara yerleştirildi.

AA muhabirine konuşan Mısırlı Kıptilerden Şahate Hanna, Sina'da devletin varlığından söz etmenin mümkün olmadığını, silahlı grupların korku saldığını söyledi.

Hanna, "Evlerimizin etrafında güvenlik bariyerleri olmasına rağmen nereden geldiklerini bilmediğimiz silahlı militanlar evimize giriyor. Hiçbir şey olmamış ve devlet yokmuş gibi öldürülüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkelerinde güvenli bir şekilde yaşamak istediklerini söyleyen Hanna, Sina Yarımadası'ndaki tehlikeli ortam nedeniyle korku içinde evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Necva Fevzi isimli Mısırlı Kıpti de Sina'da güvende olmadıklarını belirtirken kardeşinin yaşadığı büyük acıyı anlattı. Fevzi, "Silahlı kişiler ablamın evine girdikten sonra oğlunu ve kocasını öldürdüler. Evde bulunan ziynet eşyalarını aldıktan sonra ablamın çıkmasına izin verdiler." diye konuştu.

Sina Yarımadası'nda sonuncusu geçen perşembe günü olmak üzere son haftalarda meydana gelen 5 şiddet olayında 6 Hristiyan'ın öldüğü duyurulmuştu. Kimliği henüz belirlenemeyen silahlı saldırganlarca düzenlenen saldırıların ardından bölgedeki Hristiyan ailelerin evlerini terk etmeye başladığı belirtilmişti.

Saldırılarla eş zamanlı olarak terör örgütü DEAŞ'ın Mısır'daki Hristiyanları tehdit ifadeleri içeren bir video kaydı yayımladığı kaydedilmişti.

İsmailiyye Protestan Kilisesi İdari Sorumlusu Nebil Şükrullah, son günlerde Sina'dan gelen 55 Hristiyan ailenin kilise tarafından karşılandığını aktarırken, Ortodoks Kilisesinden yapılan açıklamada da İsmailiyye'ye gelen sığınmacı sayısının 202'ye ulaştığı bildirilmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER