ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2014 Perşembe 21:39

Mısır'daki yol kapatma eylemi

Mısırdaki yol kapatma eylemi

Mısır'ın Beni Suveyf ilinde darbe karşıtı 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto için şehirlerarası yolu kapatan göstericiler ile emniyet güçleri arasında çıkan arbedede 40 kişinin yaralandığı bildirildi.


Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Meymun köyünde, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) üye olmak, kamu kurumları ve polis merkezlerine zarar vermek" suçlamasıyla gözaltına alınan yakınlarının serbest kalması için Beni Suveyf-Kahire karayolu ile bölgeden geçen demiryolunu kapatan gruba emniyet güçleri müdahale etti.
Müdahaleden bir süre sonra eylemciler ile polis arasında devam eden karşılıklı atışma yeniden arbedeye dönüştü. Olayda 40 kişi yaralandı. Gün boyu yaşanan olaylarda yaralı sayısı 60'a yükselmiş oldu. Emniyet güçleriyle eylemciler arasındaki gerilimin sürdüğü belirtildi.

Emniyet güçlerinin, öğle saatlerinde lastik yakarak ve taşlarla Beni Suveyf-Kahire karayolu ile bölgeden geçen demiryolunu kapatan eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullandığı olaylarda 20 kişi yaralanmıştı.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER