ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Ağustos 2013 Pazartesi 14:33

Mısır'da Türk dizileri yayından kaldırıldı

Mısırda Türk dizileri yayından kaldırıldı

Mısır televizyonlarının, Türkiye'nin darbeye karşı duruşunu protesto etmek için Türk dizilerini yayından kaldırdığı belirtildi.


El Arabiya televizyonunun haberine göre, el Hayat, en Nehar, el Kahire ven Nas televizyonları, bazı aydınların yaptığı çağrıya uyarak Türk dizilerini yayınlamayacaklarını duyurdu.

El Kahire vel Nas televizyonunun sahibi Tarık Nur, reklam gelirlerinde azalmayı göze alarak Türkiye'ye bir mesaj vermek istediklerini söyledi. Tarık Nur, Mısır'ı içişlerine karışıldığını öne sürerek, bu durumu 'dar görüşlülük' olarak nitelendirdi. Nur, Türk turizminin de dizi boykotu sebebiyle büyük kayıp yaşayacağını öne sürdü.

Mısır hükümetinin Türkiye ile yaşadığı gerilim televizyon kanallarına da yansıdı. Mısır TV’leri ülkede çok popüler olan Türk dizileri Aşk-ı Memnu ve Muhteşem Yüzyıl’ı yayından kaldırmak zorunda kaldı. Kaldırılan dizilerin yerlerine Mısır yapımı diziler konuldu.

TV patronları, ‘Türk dizileri en büyük reklam kaynağımız ama şu an onlar yayınlamamız imkansız. Çünkü içerisinde Türkiye’nin açık mesajları yer alıyor. İşadamlarına Mısır dizilerine de reklam verme çağırısında bulunuyoruz’ dedi

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER