ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Eylül 2013 Pazar 08:25

Mısır'da son durum ne?

Mısırda son durum ne?

Mısır genelinde "Asıl terör darbedir" adı altında başlatılan darbe karşıtı gösteriler bugün de devam etti.


Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından meydanlara inen darbe karşıtları, protesto gösterilerine devam ediyor. "Asıl terör darbedir" adı altında başlatılan gösteriler, bugün ülkenin birçok şehrinde insan zinciri eylemleri şeklinde sürdü.

İNSAN ZİNCİRİ EYLEMLERİ

Darbe karşıtlarının, başkent Kahire'nin Mukrim Abid Caddesi'nde insan zinciri oluşturarak gerçekleştirdiği gösteride, Savunma Bakanı Abdulfettah Es-Sisi karşıtı sloganlar atılırken, ordunun yönetime el koyması protesto edildi.

Giza'da benzer insan zincirleri Ahmed Abdulaziz caddesinde oluşturulurken, şehrin iki ayrı bölgesinde ise yürüyüş düzenlendi. Göstericiler, üzerinde Muhammed Mursi fotoğrafları ve Rabia işareti olan pankartlar ile Mısır bayrakları taşıdı.

Dimyat, Ed-Dekhaliye, Eş-Şarkiyye şehirlerinde de benzer eylemler yapılırken, Feyyum'da yüzlerce kişi, 15 Ağustos'taki darbe karşıtı gösterilerde yaralanan ve bu sabah hayatını kaybeden Ahmed Abdulvahid es-Sefavi'nin cenazesini uğurladı.

Beni Suveyf'te, otomobil ve motosikletlerle gösteri yapılırken, şehrin el-Vasiti bölgesinde de bir başka yürüyüş düzenlendi. El-Minya, Suhac, Kuzey Sina'da da darbe karşıtı göstericiler, eylemlerini devam ettirdi.

İNSAN ZİNCİRLERİ TRAFİĞİ AKSATMIYOR

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak liderlerinden biri, gösterilerde insan zinciri oluşturmadaki amacın, eylemleri genişletme çabası olduğunu, ayrıca insan zincirlerinin trafiği aksatmadığını belirtti.

Adını vermek istemeyen hareket üyesi, trafiği engellememenin, halkın sempatisini de kazanmaya yol açtığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde gösterilerin devam etmesi için koordinasyonların sürdüğünü kaydetti. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER