ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2016 Salı 16:57

Mısır'da organ mafyası çökertildi

Mısırda organ mafyası çökertildi

Öğretim görevlileri, doktor ve hemşirelerin de içinde yer aldığı uluslararası organ ticareti yapan 45 kişilik çete çökertildi


Mısır'da uluslararası organ ticareti yapan 45 kişilik bir suç örgütünün çökertildiği bildirildi.

Mısır İdari Kontrol Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası düzeyde organ ticareti yapan aralarında Mısırlıların yanı sıra başka Arap ülkeleri vatandaşlarının da bulunduğu bir çeteye operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Çete elemanlarının, insanların ekonomik sıkıntılarını fırsata çevirerek cüzi miktarlar karşılığında satın aldıkları organları çok yüksek fiyatlara pazarladığı tespit edilmiştir." denildi.

Üniversite öğretim görevlileri, doktor, hemşire, klinik sahibi ve aracı kişilerden oluşan 45 kişilik çetenin bu iş için kullandığı merkezlerde yapılan aramalarda milyonlarca ABD doları ile Mısır cüneyhi bulunduğu aktarıldı.

Öte yandan Mısır Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Halid Mücahid de konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, İdari Kontrol Kurumu tarafından düzenlenen operasyonun Sağlık Bakanlığına bağlı Giza Özel Tedavi İdaresi ile koordinasyon içinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Mısır Başsavcısı Nebil Sadık'ın söz konusu şüpheliler hakkında soruşturma başlattığı kaydedildi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER