ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2014 Cumartesi 22:40

Mısır'da güzel diva yasaklandı

Mısırda güzel diva yasaklandı

Mısır radyosu, sesi yeterli kalitede olmayan müzisyenlerin şarkılarının çalınmayacağını duyurdu. Yasaklanan isimler arasında Lübnanlı diva Haifa Wehbe de yer aldı.


Mısır devlet radyosu, artık uzmanlar komitesi tarafından gerçekleştirilecek ses testini geçemeyen müzisyenlerin şarkılarının ülkede çalınmayacağını duyurdu.

Yasaklanan isimlerin arasında Müslüman Kardeşler destekçisi isimin yer alması, sansür tartışmalarını da beraberinde getirdi. Devlet radyosunun başındaki Abdülrahman Raşad, oluşturulan komite tarafından şarkıcılara lisans verileceğini söyledi.

HAİFA WEHBE DE YASAKLANDI

Raşad, Mısır radyosunun 1934 yılında belirlenen prensiplere göre faaliyet gösterdiğini ve bu prensiplere göre de şarkıcıların teste tabi tutulmaları gerektiğini belirtti. Raşad, ‘Arap müziğinin kralı’ olarak anılan Mısırlı şarkıcı "Abdülhalim Hafız’ın bile zamanında teste girdiğini" söyledi. Radyonun yasakladığı ilk isimler arasında Mısırlı "Oka ve Ortiga" grubunun yanı sıra Lübnanlı pop star Haifa Wehbe yer aldı

MISIR KANALI WEHBE'NİN KIYAFETİ NEDENİYLE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Arap dünyasının popüler isimlerinden olan Wehbe’nin ambargo yemesi, başta Lübnan olmak üzere Ortadoğu basınında şaşkınlık yarattı. Wehbe, son olarak geçen çarşamba günü katıldığı Pan-Arap "Arap Star Akademisi" ses yarışmasında konuk olduğu sırada giydiği transparan elbise ile gündeme gelmişti. Programı yayınlayan Mısır kanalı, Wehbe’nin kıyafeti nedeniyle seyircilerden özür dilemişti.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER