ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2014 Perşembe 07:01

Mısır'da darbe karşıtına tepkiler

Mısırda darbe karşıtına tepkiler

Mısır güvenlik güçleri, üniversite yerleşkelerine giriş izni verilmesini protesto eden öğrencilere müdahale edildi.


Üniversiteler Yüksek Kurulu'nun, bitirme sınavları sırasında güvenliğin sağlanması için polise yerleşkelere giriş izni verilmesi yönündeki kararı, ülkenin çeşitli kentlerinde protesto edildi.

Başkent Kahire'deki Ezher Üniversitesinde öğrencilerin yerleşke içinde düzenlediği eyleme polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yerleşke önündeki ana caddeyi bir süre trafiğe kapatan öğrenciler, asker ve polis aleyhine slogan attı. Olaylar sırasında 10 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

Üniversitenin Nasr City'deki yerleşkesinde de kararı eleştiren öğrenciler, "Rabia" işareti bulunan dövizlerle tutuklu öğrencilerin resimlerini taşıdı, arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Ayn Şems Üniversitesinde de tutuklu arkadaşlarının ve hocalarının serbest bırakılmasını talep eden öğrenciler, darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybeden ve tutuklanan öğrencilerin resimlerinin yer aldığı sergi açtı.

İskenderiye Üniversitesindeki gösterilerde ise öğrencilerin eylemlerini yerleşke dışında sürdürmek istemesi üzerine mühendislik fakültesi çevresinde öğrencilerle polis arasında arbede yaşandı. Göz yaşartıcı gazla müdahale eden polise öğrenciler, taşlarla karşılık verdi.

Kalyubiye, Menufiye ve Beni Suveyf'te düzenlenen gösterilerde de darbe yönetimi protesto edilirken, Asyut'taki gösterilerde polis ve öğrenciler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER