ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2013 Pazartesi 15:56

Mısır'da 4 bakan istifa etti

Mısırda 4 bakan istifa etti

Mısır'daki gösterilerin bilançosu artıyor...


Mısır'da dün başlayan ve bugün de devam eden gösterilerde çıkan olaylarda toplam 30 kişinin öldüğü, yaklaşık 700 kişinin de yaralandığı ve 4 bakanın isfifa ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Mursi karşıtı gösterilerin gün geçtikçe çoğaldığı Mısır'da 4 bakan istifa ettiğini duyurdu.

Mısır Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Hatim Bacatu'nun görevlerinden istifa ettikleri bildirildi.

Söz konusu 4 bakanın istifasında, Mısır'da yaşanan son gelişmelerin etkili olduğu ileri sürüldü.

Kısa süre içerisinde İstifa eden bakanların yerine yeni isimlerin atanması bekleniyor. 

30 ÖLÜ 700 YARALI

Mısır'da dün başlayan ve bugün de devam eden gösterilerde çıkan olaylarda toplam 30 kişinin öldüğü, yaklaşık 700 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde muhalif gruplar ile Müslüman Kardeşler taraftarları arasında son 2 günde yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 30'a yükseldiğini açıkladı. Resmi rakamlara göre ayrıca yaklaşık 700 kişi de yaralandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve gelmesinin birinci yıl dönümünü dolayısıyla dün ülke genelinde muhalif gruplar gösterilere başlamıştı. Muhaliflere tepki olarak Mursi taraftarları da destek mitingi düzenlemişti.

Muhalif göstericiler ayrıca dün akşam Kahire'de Mukattam bölgesindeki Müslüman Kardeşler'in ana merkezine taşlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlemişti. Sadece Müslüman Kardeşler'in merkezinin önünde yaşanan çatışmalarda her iki gruptan da toplam 7 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Olaylar bugün de devam ederken, Müslüman Kardeşler taraftarı gençler ile muhalif gruplar arasında gerçek mermi ve molotof kokteylinin kullanıldığı çatışmalar yaşanıyor.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER