ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2013 Cumartesi 14:17

Mısır Ordusu katliama başladı

Mısır Ordusu katliama başladı

Mısır ordusu gerçek mermilerle Adeviye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere düzenlediği saldırı darbe sonrası en büyük katliam olarak tarihlere geçti.


Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi yetkilileri, Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahalesinde ölü sayısının 200'e, yaralı sayısının ise 4 bin 500'e yükseldiğini bildirdi.


Mısır güvenlik güçlerinin "Baltacılar" olarak bilenen suç örgütlerinin de desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere müdahalesi devam ediyor.

Gerçek mermiler kullanılarak yapılan müdahale sonucu ölü sayısı 200'e yaralı sayısı ise 2 bin civarında kişi ise yaralandı. Yüzden fazla yaralının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

Rabiatul Adeviyye meydanındaki sahra hastanesi yetkilileri, yüksek binalara çıkan keskin nişancıların hedef gözeterek gerçek mermilerle darbe karşıtı göstericilere ateş açtığını belirttiler.

Yüzlerce yaralıya çok zor şartlarda müdahale edilmeye çalışılan hastanede, cesetleri koymak için yer kalmadığı bildirildi.

Öte yandan bir güvenlik yetkisi, Mısır resmi haber ajansı MENA'ya yaptığı açıklamada, polisin ateşli silahlar kullanmadığını, olaylara sadece gaz bombasıyla müdahale ettiği öne sürdü.

Yetkili olaylarda 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığı söyledi.

ACİL YARDIM İSTEDİLER

Müslüman Kardeşler teşkilatı, Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesindeki yüzlerce ağır yaralı için yardım çağrısında bulundu.

AA muhabirine açıklama yapan sahra hastanesi doktorları,"hastaneye getirilen yaralı sayısının bini aştığını, bunlardan en az 300'ünün kurşunla yaralanmış olduğunu ve ölümle pençeleştiğini" söylediler.

Hastanenin bu kadar yüksek sayıda yaralıya hizmet verme kapasitesine sahip bulunmadığının altını çizen doktorlar, yüzlerce kişinin canını kurtarmak için herkesten yardım beklediklerini vurguladılar.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Sözcüsü Muhammed el-Biltaci, Anadolu Ajansı aracılığıyla dünyaya yardım çağrısında bulundu.

Biltaci, "Herkesten ve her yerden yardım bekliyoruz. Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı'ndan doğrudan başlarına isabet eden gerçek mermiyle yaralanan yüzlerce kişinin hayatının kurtarılması için harekete geçmesini bekliyoruz" dedi.

Mısır makamlarından gece yaşanan olaylarda ölen ve yaralananlarla ilgili resmi açıklama yapılmazken, hastane kaynakları 60 kişinin öldüğünü, bin kişinin yaralandığını bildirmişti.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER