ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Aralık 2013 Cumartesi 15:38

Milletvekilinden dünyanın en ilginç protestosu!

Milletvekilinden dünyanın en ilginç protestosu!

Dünyanın en büyük 10'uncu petrol üreticisi Meksika'da dün tarihi önemdeki enerji yasası kabul edilmesi, protestolara neden oldu.


Bir milletvekili, oylamanın yapıldığı Kongre'deki konuşması sırasında soyundu...

Radikal gazetesinin haberine göre Meksika Kongresi'nde dün yapılan oylamada milletvekilleri 75 yıldır devlet kontrolündeki petrol endüstrisinin yabancı yatırımcılara açılmasını öngören tasarıyı onayladı.

Böylece artık yabancı petrol şirketleri, Meksika’da petrol sahalarında arama ve sondaj faaliyetlerinde bulunabilecek.

MEKSİKA'DA MİLLETVEKİLİ SOYUNDU

Kongredeki oylamada, petrol endüstrisinin özelleştirilmesi ve yabancılara açılmasını istemeyen göstericilerin yanı sıra milletvekilleri de protesto gösterisinde bulundu.

Muhalefetteki Demokratik Devrim Partisi (PDR) vekilleri, iktidardaki Kurumsal Devrim Partisi’nin (PRI) üyelerinin Kongre’ye girmesini önlemeye çalıştı.

PRI vekili Antonio Garcia ise kürsüdeki konuşması sırasında soyundu. Kürsüde iç çamaşırlarıyla kalan Garcia, ‘Meksika’nın petrol zenginliğinin soyulması’ anlamına gelen tasarıyı kınamak için kendisinin de soyunduğunu söyledi.

Meksika’da petrol üretiminin son dönemde azaldığını belirten uzmanlar ise devlete ait Meksika Petrolleri’nin (Petroleos Mexicanos-Pemex) ülkenin derin sulardaki rezervlerini çıkarmada mali ve ve teknik açıdan yetersiz kaldığını ve dolayısıyla tasarının kabulünün de ‘devletin elinde can çekişen petrol endüstrisini’ canlandırma adına ‘olumlu adım’ olduğu yorumunu yaptı. 

 Meclis gündeminde sık sık gündem yaratan ve protestolarıyla bilinen Kamer Genç'i hatırlattı.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER