ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2013 Pazar 19:30

Michael Schumacher kayak pistinde kaza geçirdi

Michael Schumacher kayak pistinde kaza geçirdi

Schumacher’in, Meribel’deki kayak tesisinden helikopterle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.


Formula 1’de yedi dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, Fransa Alpleri'nde kayak yaparken kaza geçirip başından ciddi şekilde yaralandı.

Kayak merkezinin yöneticisi Christophe Gernigon-Lecomte ise Reuters'a yaptığı açıklamada, "Moutier'de hastaneye kaldırıldı" derken, Schumacher'in kaza sırasında kaskının takılı olduğunu ve hastaneye kaldırılırken bilincinin açık olduğunu belirtti.

Gernignon-Lecomte ünlü pilotun sağlık durumunun ilk etapta bildirildiği kadar ciddi olmadığını öne sürdü ve "Saat 11.00 civarında düştü ve hafasını taşa çarptı. Görünen o ki bir kafa travması geçirdi ancak ne kadar ciddi olduğunu söyleyemem. Hastaneye götürülürken bilinci yerindeydi ancak şoktaydı" diye konuştu.

Önce Benetton'da sonra da Ferrari'deki performanslarıyla bir spor efsanesi haline gelen 44 yaşındaki Alman pilot, 2012 sezonu sonunda Formula 1’den ikinci kez emekliliğini açıklamıştı. 2006'da Ferrari'yi bırakan Schumacher, üç yıl sonra Mercedes'le pistlere geri dönmüş ancak eski günlerini aratan bir tablo çizmişti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER