ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2014 Çarşamba 15:23

Malezya uçağının karakutuları

Malezya uçağının karakutuları

Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının iki karakutusu incelenmek üzere İngiltere'de.



İngiltere Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Uçak Kazaları İnceleme Dairesi'nin (AAIB) genel merkezine getirilen iki karakutunun kayıtlarının incelenmesinin olayın aydınlatılmasına önemli katkı sunması bekleniyor.

Olaya ilişkin soruşturmayı yürüten Hollandalı yetkililerin talebi üzerine İngiltere'ye getirilen karakutuların birinde uçağın sefer sırasındaki hızı, bulunduğu yükseklik ve motor gücü gibi uçağa ilişkin teknik bilgiler yer alırken, diğer kutuda kokpit içi ses kayıtları bulunuyor.

Kayıtların çözümlenmesinin karakutuların aldığı hasara göre değişeceği belirtilse de incelemenin yaklaşık iki günde tamamlanması bekleniyor. Kayıt sonuçlarının daha sonra karakutularla Hollandalı yetkililere teslim edilmesi planlanıyor.

Ukrayna'nın Rusya sınırı yakınında perşembe günü düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Uçağın Ukrayna ordusu ile çatışan Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından füze ile düşürüldüğü iddia edilmişti.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER