ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 14:07

Malavi First Lady'si Türk okulunu açtı

Malavi First Ladysi Türk okulunu açtı

Malavi First Lady'si Gertrude Mutharika, Türk eğitim gönüllülerinin yaptırdığı Bedir Kız Lisesi'nin açılışını yaptı.


Türk okuluna kalabalık bir heyetle gelen Mutharika, 30 öğrenciye burslarını takdim etti.

First Lady, Blantyre şehrinde gerçekleşen açılışta yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek "Sizlere sunulan bu imkânlar çok değerli. Bedir'deki eğitiminizi yakından takip edeceğim. Sizler, bizim Türk lisesindeki gururumuz olacaksınız. Hiçbirinizin beni hayal kırıklığına uğratacağını düşünmüyorum." dedi.

Okul açılışından sonra Bedir Tıp ve Eğitim Vakfı Başkanı Medet Onel ve Türk öğretmenlerle bir müddet sohbet eden Mutharika, Malavi'de kız öğrencilerin çok azının okula gönderildiğini, birçoğunun erken yaşta evlendirildiğini belirterek, Türk eğitimcilerin faaliyetlerinin ülkesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Ülkesindeki kız çocuklara yardım etmek için “The Beautify Malavi Vakfı”nı kurduğunu söyleyen Mutharika, Bedir Lisesi ile birçok projeye imza atmayı ümit ettiklerini dile getirdi.

Bedir Tıp ve Eğitim Vakfı Başkanı Onel de konuşmasında, "Malavi'de üçüncü okulumuzu açmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni kız lisemizle, okul sayımız 3 oldu. Dünyanın en fakir ülkelerinden birinde akıllı tahta ile eğitim veriyoruz. Yeni müessesemizle eğitim hizmetlerimizi katlayarak devam ettireceğiz" dedi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER