ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Nisan 2017 Cuma 01:02

Makedonya Meclisi karıştı, 1 milletvekili ağır 9 yaralı!

Makedonya Meclisi karıştı, 1 milletvekili ağır 9 yaralı!

Aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 9 kişi yaralandı. Yaralılardan Arnavut milletvekili Sela'nın durumunun ağır olduğu ifade edildi.


Makedonya Meclisinde meclis başkanının seçilmesinin ardından çıkan olaylarda 1'i ağır 9 kişi yaralandı.

Ülke medyasındaki haberlere göre, maskeli bir grubun Meclise zorla girmesinin ardından yaşanan olaylarda aralarından bazı milletvekillerinin de bulunduğu 9 kişi yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan Arnavut milletvekili Zijadin Sela'nın durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Meclis binası önünde toplanan Makedon milliyetçisi İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) yanlılarının protestosu da sürüyor. Civarda sık sık ses bombaları atılırken protestocu grup da belirli aralıklarla "Makedonya" sloganları atıp Makedonya milli marşı okuyor.

Öte yandan, son olarak Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) Genel Başkanı Zoran Zaev'in üstünde kan olduğu görüldü. Bazı milletvekilleri ile basın mensuplarının rehin tutulduğu Meclisten 30 milletvekili de tahliye edildi.

Protestocu VMRO-DPMNE yanlılarının oluşturduğu "Ortak Makedonya İçin Hareketi" ise sosyal medya üzerinden herkesi başkent Üsküp'e protestolara destek olmaya çağırdı.

- Neler yaşandı?

Bugünkü Meclis oturumunda VMRO-DPMNE ile SDSM öncülüğündeki taraflar arasında gerginlik yaşanmış, yeni meclis başkanının seçilmesi planlanan oturum ertelenmişti.

Oturumun ertelenmesine rağmen Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran SDSM öncülüğündeki siyasi partiler, Arnavut partisi Demokratik Bütünleşme Birliğinden (BDİ) Talat Caferi'yi yeni meclis başkanı seçmişti.

VMRO-DPMNE yanlısı protestocular, Caferi'nin Meclis Başkanı seçilmesinin ardından Meclis önünde toplandı. Yüzleri maskeli bir grup ise Meclis binasına girerek bazı milletvekilleri ile basın mensuplarını rehin alıp darp etti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER