ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mayıs 2017 Cuma 23:39

Lübnan'dan İsrail'e suçlama

Lübnandan İsraile suçlama

Lübnan İletişim Bakanlığı, binlerce Lübnanlıya, Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'ı suçlayan mesajların İsrail tarafından gönderildiğini iddia etti


Lübnan İletişim Bakanlığı, dün binlerce Lübnanlıya, Hizbullah liderlerinden Mustafa Bedreddin'in ölümünden Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı sorumlu tutan mesajları gönderenin İsrail olduğunu iddia etti.

İletişim Bakanlığı ve ona bağlı Ogero Telekomünikasyon Şirketi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, dün yaklaşık 10 bin kişinin şüpheli telefonlardan mesajlar aldığı, yapılan teknik inceleme sonucu bu mesajların Fransa, İtalya, Suriye, Irak ve başka ülkelerden gerçek olmayan numaralarla gerçekleştirildiğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, telefon ekranında çıkan numarada kasıtlı olarak yapılan oynamayla numaranın sabit Lübnan hattı olarak gösterilmeye çalışıldığı, söz konusu şüpheli aramaların 2006'daki saldırı sırasında olduğu gibi İsrail tarafından gerçekleştirilmiş olduğunun düşünüldüğü ifade edildi.

İletişim Bakanlığı ile Ogero Telekomünikasyon Şirketi'nin, bu korsan faaliyetin ayrıntılarını ortaya çıkarmak ve tekrarlanmasının önüne geçecek tedbirleri almak için soruşturmaya devam ettiği kaydedildi.

Lübnanlı binlerce vatandaş, Nasrallah'ın dün gerçekleştirdiği konuşma sırasında, "Şehidimizin katili şu an karşınızda konuşuyor." ifadelerinin yer aldığı sesli ve yazılı mesaj almıştı.

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Mustafa Bedreddin, Mayıs 2016'da Suriye'deki bir patlamada öldürülmüş ve İran'a yakın basın kuruluşları saldırıyı İsrail'in düzenlediğini öne sürmüştü.

Hizbullah'tan daha sonra yapılan yazılı açıklamada ise Şam Havalimanı yakınlarında meydana gelen ve Bedreddin'in ölümüne yol açan patlamaya, muhalif grupların top atışının sebep olduğu belirtilmişti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin başkenti Şam'daki bir patlamada yaşamını yitirdiği duyurulan Mustafa Bedreddin'in Hizbullah tarafından öldürüldüğüne dair haberlerin ellerindeki bilgilerle örtüştüğünü savunmuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER