ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Aralık 2014 Pazar 00:35

Londra'da uzun kuyruklar

Londrada uzun kuyruklar

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da Noel'in ertesi günü başlayan indirimlerden yararlanmak isteyen yüzbinlerce kişi mağazalara akın etti.


Sabahın erken saatlerinden itibaren mağazaların önünde uzun kuyruklar oluştu. 
 
Londra’da, Noel’den sonraki gün olan ve alışverişte büyük indirimlerin yapıldığı 'Boxing Day'de, yüzbinlerce kişi alışveriş yaparak, milyonlarca sterlin harcadı. 
 
DAKİKADA 600 BİN STERLİN HARCANIYOR 
 
Yetkililer, ülkede 'boxing day'de nüfusun yüzde 75’inden fazlasının alışveriş yaptığını tahmin ediyor. Ayrıca internet üzerinden yapılan alışverişlerin 748 milyon sterline (yaklaşık 3 milyar liraya) ulaşması bekleniyor. Bu da dakikada 600 bin sterline karşılık geliyor. 
 
Özellikle başkentin, ünlü mağazalarının bulunduğu Oxford Circus, Regent Street gibi caddelerle çok sayıda insan yüzde 50’ye varan indirimlerden yararlanmak için mağazaların önünde sabah erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. İngilizce kutu kelimesinden gelen ve geleneksel olarak Noel’in ardından düşkünlere ve fakirlere yardım edilen 'hayır günü' olarak bilinen, bankaların ve işyerlerinin tatil olduğu bu gün, zamanla insanların yardımdan çok indirimli alışveriş yaptığı bir güne dönüşmüş.
KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER