ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Aralık 2013 Cumartesi 22:07

Libyalı askerleri TSK eğitecek

Libyalı askerleri TSK eğitecek

3 bin Libyalı askere Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında eğitim verilecek


Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yaptığı anlaşma kapsamında Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığında eğitim verilecek 3 bin Libyalı askerden 185'i Isparta'ya geldi.


Libya ordusunun yeniden yapılanması süresince TSK ile yapılan anlaşma gereği Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezinde eğitim verilecek er ve subay statüsündeki 3 bin Libyalı askerden 185'i, Afrıqıyah Havayolları'na ait AAW1212 sefer sayılı uçakla Süleyman Demirel Havaalanı'na indi.


Burada Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve beraberindekiler tarafından Türkçe ve Arapça selam verilerek karşılanan askerler, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından otobüslerle eğitimin alacakları Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi götürüldü.


Havaalanında VİP salonunda Albay Said Hayfana ile görüşen Kurutmaz, Libyalı komutana eğitim için Türkiye ve Isparta'yı seçtiği için teşekkür etti.


Öte yandan uçaktan inen bazı Libyalı askerlerin zafer işareti yaparak tekbir getirdiği ve Libya bayrağı açtığı görüldü.
Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezinde disiplin, fiziki kondisyon ve atış eğitimleri alacak Libyalı askerlere, 14 haftanın ardından düzenlenecek tatbikat ve mezuniyet töreni ile sertifika verilecek.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER