ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2013 Perşembe 08:29

Libya Başbakan'ı Zeydan kaçırıldı

Libya Başbakanı Zeydan kaçırıldı

Libya Başbakanı Ali Zeydan, kaldığı otelden silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.


Libya Başbakanı Ali Zeydan, kaldığı otelden silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Ali Zeydan'ın kaçırılmasının, El Kaide militanlarının bir misillemesi olabileceği öne sürülüyor.

Ali Zeydan'ın Libya'nın başkentinde kaldığı otelin 15. katından kaçırıldığı öğrenildi.

ALİ ZEYDAN KİMDİR?

Ali Zeydan Libyalı politikacı. Eski diplomat olan Ali Zeydan, insan hakları aktivisti olarak tanındı. 2012 Libya Genel Ulusal Kongresi seçimlerine girdi ve Genel Ulusal Kongre'de vekil seçildi. Eski başbakan Mustafa Ebu Şakur güvenoyu alamayınca yerine Zeydan seçilmişti.

Ali Zeydan, 1970'lerde Libya için bir diplomat olarak görev yaptı ve Büyükelçi Mohamed Yousef El-Magariaf'in altında Hindistan'da hizmet verdi. Zeydan, Libya'nın Hindistan Büyükelçiliğinde görevli olduğu sırada Cevahir Lal Nehru Üniversitesinde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans derecesi aldı. Zeydan, Libya Devrimi sırasında, Ulusal Geçiş Konseyi'nin Avrupa elçisi olarak görev yaptı ve anti-Kaddafi güçlerini desteklemek için Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi ikna etmede kilit rol oynadı. Zeydan, 2012 Kongre seçimlerinde Jufra'dan bağımsız olarak seçildi ve Muhammed el-Magariaf'e Kongre Konuşmacısı pozisyonda güçlü bir rakip oldu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER