ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Aralık 2014 Salı 10:52

Liberya'da ebola kampanyası

Liberyada ebola kampanyası

Liberya 2015'e kadar Ebola virüsünü ülkeden tamamen silmek için ulusal kampanya başlattı.


Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf, 2015'e kadar Ebola virüsünü ülkeden tamamen silmek için ulusal kampanya başlatıldığını duyurdu.

Johnson Sirleaf, "Ebola Gitmeli" isimli kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada, "Ebola bizi çok kötü sarstı fakat yeni yıla kadar hepimiz virüsü tamamen yok etmek için elimizde geleni yapmalıyız" diye konuştu.

Devlet Başkanı Johnson Sirleaf, bu amaca ulaşmak için yapılması gerekenleri; bütün cesetlerin güvenli bir şekilde gömülmesi, hastaların bulundukları bölgede tutulması, saklanan hastaların ifşa edilmesi ve hastalarla temasta bulunan kişiler konusunda sağlık çalışanlarına yardım edilmesi olarak sıraladı.

AA muhabirine konuşan sağlık uzmanı Dr. Neor Guotar, enfeksiyon kontrolüyle ilgili hala eksikliklerin bulunduğunu söyledi.

Guotar, "Sağlık çalışanlarımızı korumak zorundayız. Onlar ölmemeli, hasta olmamalı çünkü Ebola ile mücadelede onlara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayımlanan son rapor, Liberya'da yeni vaka sayısında azalmaya işaret ediyor.

DSÖ, ülkede 7 bin 798 kişiye virüs bulaştığını belirtti.

Örgütün son verilerine göre, yaklaşık 7 bin kişi Ebola nedeniyle yaşamını yitirdi. Örgüt, Sierra Leone, Liberya ve Gine'de 17 binden fazla kişiye Ebola virüsünün bulaştığını açıklamıştı.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER