ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 10:36

Kuzey ve Güney Kore arasındaki gerginlik

Kuzey ve Güney Kore arasındaki gerginlik

Güney Koreli eylemciler, Pyongyang karşıtı 1 milyondan fazla bildiriyi Kuzey Kore'ye gönderdi.


Güney Kore Haber Ajansı Yonhap'ın haberine göre, Pyongyang'ın tüm uyarılarına rağmen, aktivistler ve Kuzey Koreli mülteciler, 30 balon içerisindeki bildirileri sınıra yakın kuzeybatıdaki Gyeonggi bölgesinde bulunan Pocheon'dan Kuzey'e gönderdi.

Kampanyayı düzenleyen aktivist Park Sang-hak, Kuzey Kore rejiminin özür dilemesi halinde bildiri göndermeyi sonlandıracaklarını söyledi.

Park, Pyongyang'ın, 2010'da Güney Kore donanmasına ait Cheonan adlı geminin batırılması, Yeonpyeong adasına düzenlenen bombalı saldırı ve 2008'de bir Güney Koreli'nin turistik bölgede öldürülmesiyle ilgili sorumluluğunu kabul etmesini istiyor.

Pyongyang yönetimi, Güneyli aktivistlerin balonlu bildiri protestolarını sürekli eleştirerek bunu savaş nedeni olarak görmesine rağmen, Seul, 2004'ten bu yana balonlu protestoları sürdüren Park'ı eylemlerini sonlandırma yetkisinin bulunmadığını belirtiyor.

Güney Koreli eylemcilerin, bu ayın başında Pyongyang karşıtı bildiriler içeren balonları göndermesi üzerine, iki ülke arasında karşılıklı ateş açılmıştı.



 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER