ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Şubat 2014 Pazar 11:17

Kutsal topraklarda yangın dehşeti

Kutsal topraklarda yangın dehşeti

Medine Valiği’nin açıklamasına göre 700 yatak kapasiteli İşrak el Medine Oteli’nin alt katlarında dün öğleden sonra TSİ 13.33’te yangın çıktı.


Yangın dumanı üst katlardaki odaları da sarınca çok sayıda otel müşterisi, otelin terasına çıkarak yardım bekledi. Medine valiliği oteldekilerin tahliyesi için itfaiye ekiplerinin yanı sıra bir helikopteri de seferber etti. Otel çevresinde toplanan kalabalık, kurtarma ve söndürme çalışmalarının gecikmesine neden olurken, yangın ancak TSİ 16’da kontrol altına alınabildi. ilk bulgular yangına bakım çalışmaları sırasında meydana gelen bir elektrik kontağı yol açtı.

MEDİNE OTELİNDE YANGIN

Akşam'ın haberine göre, Medine Valiliği, yangında ölenlerin kimliğini açıklamadı. Bazı Arap haber siteleri yangında ölenlerin çoğunluğunun Mısır devlet televizyonu yangında 15 Mısır vatandaşının öldüğünü ileri sürdü ancak bu resmi rakamlarca doğrulanmadı. Mısır’ın Cidde’deki Konsolosu Adil el-Ulfi yangında hayatını kaybedenlerin arasında 4 Mısırlı’nın olduğunu söyledi.

'HİÇ TÜRK YOK'

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Medine'deki bir otelde çıkan yangına ilişkin, "Türk umrecilerin de konakladığı oteldeki yangında tek bir vatandaşımızın dahi hayatını kaybetmemesi teselli kaynağımız oldu" ifadelerini kullandı.

İşler, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, Medine'de kaldıkları otelde çıkan yangın sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Arabnews internet haber sitesi ise görü tanıklarına dayandırdığı haberinde, ölenlerin arasında Türklerin de bulunduğunu yazmış ancak ölenlerin sayısı ve kimliği hakkında bilgi vermemişti. İşrak el Medine Oteli, genelilkle Mısır, Fas ve Türkiye’den gelen Hacı adayları ile umre ziyaretine gidenlerin kaldığı biliniyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER