ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 20:56

KSYÖ'nün ödülü sahiplerini buldu

KSYÖnün ödülü sahiplerini buldu

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (KSYÖ) daha belirlediği "Opcw-The Hague Award" ödülü takdim edildi.


Hollanda'nın Lahey şehrinde düzenlenen KSYÖ konferansında, Finlandiya Kimyasal Silahlar Konvansiyonu İnceleme Enstitüsü (VERİFİN) ile Avustralyalı bilim adamı Dr. Robert Matthews'e ödülleri törenle takdim edildi.

Ödülü, KSYÖ Genel Direktörü Ahmet Üzümcü ve Lahey Belediye Başkanı Jozef van Aarsten takdim etti. Madalyanın yanı sıra Dr. Robert Matthews ve VERİFİN 'e 45'er bin Euro da verildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Üzümcü " Bildiğiniz gibi Nobel Barış Ödülü için bize verilen bir miktar para vardı. Bu parayı kendi ödülümüzü ihtisas ederek önümüzde ki yıllarda kullanmak istedik. Avustralyalı bilim adamı Dr. Robert Matthews'e ve VERİFİN Enstitüsü'ne bu ödülleri ve madalyaları takdim ettik. Bu ödül geleneksel olarak her yıl "Opcw-The Hague Award" ismi altında verilecek. "dedi. "

Lahey Belediye Başkan Yardımcısı Jozef van Aartsen, VERİFİN Enstitüsü'ne kimyasal materyallerin incelenmesi konusundaki katkıları ve Dr. Matthews'in ise kimyasal silahların yayılmasının önlenmesine yönelik çalışmalarına binaen ödül verildiğini aktardı. VERİFİN Enstitüsü, önceki yıl Suriye'den alınan ilk kimyasal madde numunelerini inceleyen 4 kurumdan biri olmuştu.








KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER