ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2016 Salı 17:03

Kosova'da "teröre lanet" yürüyüşü

Kosovada "teröre lanet" yürüyüşü

İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstermek amacıyla başkent Priştine'de yürüyüş düzenlendi


İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstermek amacıyla Kosova'nın başkenti Priştine'de "teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi.

Kosovalı Türklerin yanı sıra öğrencilerin de destek verdiği yürüyüşte, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her şey vatan için" ve "Teröre lanet" sloganları atıldı.

Yürüyüş Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği önünde sona ererken, yürüyüşe katılanlar büyükelçiliğin kapısına çiçek bıraktı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, burada yaptığı açıklamada, hiçbir terörist grubun emellerine ulaşamayacağını vurgulayarak, "İçimiz yanıyor. Şehitlerimiz var ama güçlüyüz. Sizlerle birlikte kendimizi daha da güçlü hissediyoruz." ifadesini kullandı.

Bu şer odaklarının Türk halkının gücü karşısında yok olacağını kaydeden Kılıç, "Bu onların son çırpınışlarını da gösteriyor. İnşallah yok olacaklar." dedi.

Yürüyüşe katılan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Priştine Şubesi Başkanı Cüneyt Ustaibo da Priştineli Türkler olarak bugün, terörü lanetlemek için toplandıklarını belirterek, Kosova Türkleri olarak her daim Türk halkının yanında olacaklarını kaydetti.

Ustaibo, "İçimiz yanıyor çünkü Türkiye'de şehit anneleri ağlıyor. Umarım bu terör artık son bulur. Biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü buna yeter ve bu terör örgütlerini kökünden yok eder." şeklinde konuştu.

Yürüyüş, büyükelçilikte açılan taziye defterinin imzalanması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER