ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Aralık 2014 Salı 15:21

Koalisyon 50 bin kişilik bir güç oluşturacak

Koalisyon 50 bin kişilik bir güç oluşturacak

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla aşiret mensuplarından "50 bin kişilik bir güç" oluşturacağı bildirildi.


ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla aşiret mensuplarından  "50 bin kişilik bir güç" oluşturacağı bildirildi.

Enbar İl Konseyi Başkanı Sabah, uluslararası koalisyonun, "emniyet güçlerine destek veren aşiret güçlerinden Peşmergeye benzer bir yapı" oluşturacağını söyledi.

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones'in dün akşam kendisini arayıp bu bilgiyi ilettiğini ifade eden Kerhut, 50 bin kişiden oluşacak bu gücün eğitim ve silahlandırılmasını uluslararası koalisyonun finanse edeceğini belirtti.

Kerhut, söz konusu gücün, Enbar'dan bir heyetin Washington'a yapacağı ziyaretin ardından oluşturulacağını kaydederek, "Bu güç, eğitim ve silahlandırma evrelerini tamamladıktan sonra Enbar'daki tüm bölgelerin IŞİD militanlarından temizlenme, vilayetin sınırlarını koruma görevlerini üstlenecek" dedi.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER