ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Şubat 2017 Pazar 16:13

Kırgızistan'da ana muhalefet partisi liderinin gözaltına alınması

Kırgızistanda ana muhalefet partisi liderinin gözaltına alınması

Ata Meken Partisi Milletvekili Şıkmamatov: "Liderimiz siyasi nedenlerle gözaltına alındı"


Kırgızistan'da, ana muhalefetteki Ata Meken Partisi'nin milletvekili Almambet Şıkmamatov, "yolsuzluk" ve "dolandırıcılık" suçlaması yöneltilen partisinin lideri Ömürbek Tekebayev'in siyasi nedenlerle gözaltına alındığını ileri sürdü.

Şıkmamatov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugünden itibaren Tekebayev serbest bırakılana kadar barış mitingleri düzenleyeceklerini belirtti.

Ömürbek Tekebayev hakkında açılan davanın "temelsiz ve delilsiz" olduğunu savunan Almambet Şıkmamatov, "Bir Rus iş adamı 7 yıl sonra suç duyurusunda bulundu. Dolandırıcılık iddiasıyla Ömürbek Tekebayev de gözaltına alındı. Tekebayev, o dönemde Anayasa Hazırlama Komisyonu'nda yer almıştı. Tekebayev'in, iş adamına vaatlerde bulunması için yetkisi bile yoktu. Bunun için Tekebayev'in siyasi nedenle gözaltına alındığını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi (GKNB) binası önünde toplanan Ata Meken Partisi milletvekilleri ve partililer, Ömürbek Tekebayev'in serbest bırakılması yönünde sloganlar attı.

Eski Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva da göstericilere destek verdi ve burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Tekebayev'in gözaltında tutulduğu bina çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alınırken, polisin göstericilere herhangi bir müdahalede bulunmadığı görüldü.

Bu arada, havaalanına Ömürbek Tekebayev'in gözaltı sürecini haber yapmak üzere takip etmeye giden ve polis tarafından gözaltına alınan basın mensuplarının serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

Yarın mahkemeye çıkarılması beklenen Tekebayev, 2010 yılında geçici hükümette başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde Rus iş adamı Leonid Mayevskiy'i dolandırmakla suçlanıyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER