ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2013 Çarşamba 15:30

Kimyasal katliam! Yüzlerce ölü var

Kimyasal katliam! Yüzlerce ölü var

Suriye Genel Devrim Konseyi, Esed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta Banliyösü'ne düzenlediği saldırıda 430 kişinin öldüğünü, yüzlerce kişinin de yaralandığını iddia etti.


Esad çıldırdı, Şam'da kimyasal silahla saldırdı. Uykuda yakalanan siviller katledildi. Binden fazla kişinin öldüğü saldırı dünyayı ayağa kaldırırken, Esad yönetiminden 'biz yapmadık' iddiası geldi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), BeşşarEsed güçlerinin Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği ve kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıda, ölü sayısını 1100 kişi olarak açıkladı.

SRGC, daha önce yaptığı açıklamada, kimsayal silah kullanıldığı saldırıda ölü sayısının 430, yaralı sayısını ise 3 bin 600 olarak bildirmişti


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), kentin Doğu Guta bölgesinde düzenlenen rejim güçlerinin saldırısında, Hammuriye'de 300, Arbin'de 78, Sepka'da 67, Keffar Batna'da 140 ve Muaddamiye'de 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bölgedeki sahra hastanelerinde tıbbi malzeme eksikliğinden dolayı ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu ifade eden LCC, olayı katliam olarak niteledi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de rejim güçlerinin Meliyha, Cobar, Muaddamiye, Eş Şam ve Dareyya'ya ağır silahlarla saldırdığını ve saldırıların kentin farklı bölgelerinde sürdüğünü belirtti.

SURİYE'YE MÜDAHALE GETİRECEK ŞOK MANZARA

Obama Suriye için kırmızı çizgiyi KİMYASAL SİLAH olarak belirlemişti. Şam'da bugün yaşanan katliamın geride bıraktığı manzara müdahale getirebilir. Kimyasal katliamdan gelen fotoğraflar tüyler ürpertiyor. 

SARİN GAZI KULLANILDI

Bölgedeki doktorlardan Halid Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin kullanılan "sarin gazı"ndan etkilendiğini ifade etti.

Yaralılarda nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme, bilinç kaybı yaşandığını belirten Mahmud, acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Mahmud ölü sayısının artmasından duyduğu endişeyi de dile getirdi.

SİVİLLERİ UYKUDA KATLETTİ

Öte yandan bölgedeki aktivistler, sabahın erken saatlerinde sivil yerleşim bölgelerine havadan atılan gaz bombaları sebebiyle insanların saldırıya savunmasız şekilde, uykuda yakalandığı belirtti.

Bu sebeple yüzlerce kişinin öldüğü en az 3 bin 600 kişinin yaralandığını bildiren aktivistler, yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı ifade etti.

ESAD YÖNETİMİNDEN YALANLAMA

Beşşar Esed yönetimi, Şam'ın Doğu Gota’da kimyasal silahların kullanıldığına dair haberlerin asılsız olduğunu, haberin "terörü desteklemek" için üretildiğini iddia etti.

Suriye Enformasyon Bakanlığının, resmi haber ajansı SANA'da yer alan açıklamasında, uluslarası medyanın "terörü desteklemek" için "yalan haber" ürettiğini ileri sürerek, "Haberlerin kimyasal silahın kullanılıp kullanılmadığını soruşturan Birleşmiş Milletler (BM) komitesini görevinden saptırma girişimi olduğunu" öne sürüldü. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER