ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Ocak 2014 Cuma 20:35

‘Kim eniştesini köpeklere parçalattı’

Kim eniştesini köpeklere parçalattı

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, yolsuzluk yaptığı iddia edilen eniştesini köpeklere yedirerek idam ettiği iddia edildi.


Singapur'da yayımlanan "The Straits Times" gazetesi, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un'un eniştesi Chang Song Thaek'i nasıl idam ettirdiğiyle ilgili bir iddia ortaya attı.

Gazetenin iddiasına göre; Kim, eniştesinin çırılçıplak soyularak 3 gün aç bırakılan 120 köpeğin bulunduğu kafese atılması emrini verdi. Köpekler, Chang'ı yaklaşık yarım saat içinde tamamen parçaladı. Kuzey Kore lideri ve 300 yetkilinin de bu sahneyi canlı izlediği öne sürüldü.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, yolsuzluk yaptığı, uyuşturucu ve kumar gibi alışkanlıkların esiri olduğu gerekçesiyle eniştesi Chang Song Thaek'i, askeri mahkemede görülen davasının hemen ardından, "vatana ihanet ettiği için" idam ettirmişti.

İdamın nasıl gerçekleştiği ise yakın zamana kadar net olarak bilinmiyordu.  Daha önce Chang'ın idam mangasınca vurulduğu, hatta uçaksavar ateşiyle öldürüldüğü iddia edilmişti.

Kuzey Kore'nin 2011'de ölen lideri Kim Jong İl'in kız kardeşi Kim Kyong Hui ile evli olan Chang, iktidardaki Komünist Partisi ile Ulusal Savunma Komisyonu'nda önemli görevlere sahipti. Chang, ülkenin genç lideri Kim üzerinde son derece etkiliydi.

Babası Kim Jong İl'in 17 Aralık 2011'de kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinin ardından iktidara gelen Kim Jong Un, iktidar partisinin genel sekreteri, Kore ordusunun başkomutanı ve mareşal unvanlarını taşıyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER