ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Aralık 2013 Çarşamba 10:20

Kılıçdaroğlu, Temsilciler Meclisi'nde

Kılıçdaroğlu, Temsilciler Meclisinde

Kemal Kılıçdaroğlu, Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Cantor ile görüştü.


ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi temasları kapsamında bugün Temsilciler Meclisi Çoğunluk Cumhuriyetçi Lideri Eric Cantor’un da aralarında bulunduğu bazı milletvekilleriyle görüştü.

Kılıçdaroğlu’nun Eric Cantor ile görüşmesinde Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Cumhuriyetçi Başkanı Ed Royce da hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleşen görüşmede Türkiye - ABD ilişkilerinin önemi vurgulandı. Bunun yanında Gezi Parkı olayları, azınlık hakları ve Türkiye’nin İsrail ve İran ile ilişkilieri ele alındı. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Loğoğlu ve milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ile Ayşe Eser Danışoğlu eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ABD Kongresi’ndeki temasları kapsamında Türkiye Dostluk Grubu Eş Başkanları Cumhuriyetçi Parti Kentucky Milletvekili Ed Whitfield ve Demokrat Parti Tennessee Milletvekili Steve Cohen ile de bir araya geldi. Milletvekili Whitfield görüşmede Türkiye’deki siyasi durumu anlama adına CHP heyetinin ziyaretini çok faydalı bulduklarını söyledi.

CHP’li yetkililer kongre üyeleri ile yapılan görüşmelerde Türkiye’deki siyasi durum, Gezi Parkı olaylarının anlamı ve sonuçları, tutuklu gazeteciler ve Türkiye'de yargının durumu gibi konulara değinildiğini ifade etti. ABD'li milletvekilleri ise yapılan ziyaretin önemini vurguladı. Bu temasların devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu ABD Kongresi’den ayrıldığı sırada Temsilciler Meclisi’nin ilk Müslüman Milletvekili Keith Ellison ile karşılaştı. Ayak üstü bir süre sohbet etti.







KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER