ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Eylül 2013 Pazartesi 14:12

Kerry'den tehdit gibi açıklama

Kerryden tehdit gibi açıklama

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Esed'i son kez uyardı.


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ABD, Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejiminin kimyasal silahlarının imhası planına tam anlamıyla uymasından başka hiçbir şeye tahammül göstermeyeceklerini, diplomasinin başarısızlığa uğraması halinde de güç kullanımına başvurulacağını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'nin BM kararlarına uymaması durumunda yaptırımlara hedef olması konusunda Rusya ile mutabık olduklarını söyledi.

Fransız ve İngiliz mevkidaşlarıyla Paris'te basın toplantısı düzenleyen John Kerry, "Esad, zamanında gerekeni yapmazsa, şüpheniz olmasın, bunun sonuçları olacaktır. Rusya dahil, bu konuda mutabıkız." dedi.

"TASARI ESAD İÇİN CAN SİMİDİ DEĞİL"

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Suriye toplantısının ardından Fransa, İngiltere ve ABD dışişleri bakanları Laurent Fabius, William Hague ve John Kerry ortak bir basın toplantısı düzenledi. Görüşmede Suriye'nin kimyasal silahlardan arındırılması konusunda güçlü bir BM karar tasarısı hazırlanması konusunda uzlaşma sağlandı. Kerry de, "Tasarı Esad için can simidi olmayacak" dedi.

"DİPLOMASİ BAŞARISIZLIĞA UĞRARSA..."

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD, Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejiminin kimyasal silahlarının imhası planına tam anlamıyla uymasından başka hiçbir şeye tahammül göstermeyeceklerini, diplomasinin başarısızlığa uğraması halinde de güç kullanımına başvurulacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da ABD'li mevkidaşı John Kerry'nin daveti üzerine Paris'te. Davutoğlu'nun Fransa, ABD ve İngiltere dışişleri bakanlarıyla bir araya gelmesi bekleniyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER