ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Ocak 2014 Pazar 12:03

Kerry: Demokrasi, seçimden daha önemli

Kerry: Demokrasi, seçimden daha önemli

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır’da yapılan anayasa referandumu hakkında yazılı açıklama yaptı.


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, demokrasinin seçim veya referandumdan daha önemli olduğunu söyledi.

Mısır’da yapılan anayasa referandumu hakkında yaptığı yazılı açıklamada demokrasi vurgusu yapan Kerry, “Demokrasi tüm Mısırlıların, cinsiyetine, dinine, etnik grubuna veya politik bağlılığına bakmadan kanun karşısında eşit hakları ve korunmalarıyla ilgilidir.” ifadelerine yer verdi.

Mısır’da darbeden sonra gelen geçici hükumetin hazırladığı anayasa taslağı için yapılan referandum sonuçları belli oldu. Yüzde 91,8 ile kabul edilen yeni anayasa ve referandum hakkında açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır’ın son 3 yılda katılımcı demokrasi konusundaki çalkantılı deneyiminin kendilerine sadece bir oy vermenin demokrasiyi tanımlayamadığını hatırlattığını söyledi.

ABD olarak barışçıl toplantı özgürlüğüne yönelik sınırlamalar ve ifade özgürlüğü konusundaki kaygılarını ısrarla ifade ettiklerini belirten Kerry, “ABD bir kez daha tüm Mısırlıları şiddeti kınamaya ve önlemeye, hukuk kurallarına ve temel özgürlüklere saygılı, kapsayıcı politik süreç istikametinde ilerlenme çağrısında bulunuyor.” dedi.

Geçici hükümetin defaatle demokratik hakların genişletildiği, sivil çoğunluklu yönetim, kapsayıcı hükümet, özgür ve adil seçimlerin olduğu dönüşüm süreci taahhüt ettiğine dikkat çeken Kerry, hükümetten sözünde durmasını talep etti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER