ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Eylül 2014 Salı 14:43

Kerkük'te çatışmalar şiddetlendi

Kerkükte çatışmalar şiddetlendi

Irak’ ın Kerkük kentine bağlı Tavuk nahiyesinde IŞİD’ in elinde bulunan 3 köye sabah saatlerinde PKK ve peşmerge güçleri tarafından saldırı düzenlendi.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) silahlı gücü Peşmerge birlikleri, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Kerkük'ün Dakuk ilçesine bağlı köyleri kurtarmak amacıyla operasyon başlattı.

Peşmergeler, terör örgütü IŞİD'in kontrolünde olduğu belirlenen Vahde, Said ve Halidiye köylerini gece 03.00'te top ve havan ateşi altına aldı. IŞİD militanları da Peşmergeye şiddetli şekilde karşılık verdi. 

Sabah 08.00'e kadar devam eden top atışlarının ardından Peşmerge güçleri, uçaksavar, roketatar ve makinalı tüfek kullanarak ilerlemeye başladı.

Operasyonda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor. Peşmerge güçlerinin, Said ve Halidiye'nin kontrolünü ele geçirdiği Vahde köyünü ise kontrol altına almak için operasyona devam ettiği belirtildi. 

Çatışmalara, bazı PKK'lıların da yer aldığı öğrenildi. Kerkük'ün güney ve güneydoğusunda yer alan yerleşim birimlerinin IŞİD'ten temizlenmesi için operasyonların aralıksız süreceği kaydedildi.

IŞİD Kazıkan köyünün kontrolünü ele geçirdi

Terör örgütü IŞİD, Kobani'ye (Ayn el Arap) bağlı Kazıkan köyünün kontrolünü ele geçirdi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani'nin doğu bölgesinde devam ediyor. İlerleyişini sürdüren IŞİD mensupları, Kobani'ye yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Kazıkan köyünün kontrolünü ele geçirdi. Araç ve yürüyerek köye gelen bir grubun bir evin çatısına bayrak astığı gözlendi.

Çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli Kürt de Kazıkan ile Mersinbel köyleri arasındaki bir bölgede toplandı. Beraberinde eşya ve araçlarını getiren kalabalık, Türkiye'ye geçmek için izin bekliyor. 

Önlemlerini artıran güvenlik güçleri, sınır hattına yaklaşan Türk vatandaşlarını bölgeden uzaklaştırıyor.

Bu arada, IŞİD'in, havan toplarıyla Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik iki gündür sürdürdüğü saldırılarda, 6 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Görüntüler için burayı tıklayınız

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER